Μύθοι Για Τη Yoga Vol. 3

Δείτε τα Αντισηπτικά Προϊόντα για την Αντιμετώπιση του Κορονοϊού εδώ: Κάντε κλίκ εδώ!

muthoi gia ti yoga vol 3

Μύθος No 14: Yoga πρέπει να κάνεις μόνο το πρωί.
Όπως και κάθε είδος άσκησης, ο καθένας μπορεί να επιλέγει να κάνει Yoga στον ελεύθερό του χρόνο. Συνήθως, όταν η γυμναστική γίνεται το πρωί, το σώμα ξυπνάει και παίρνει πολύ ενέργεια για όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οπότε, η Yoga μπορεί μεν να προσφέρει ακόμη περισσότερα οφέλη, αν γίνει νωρίς το πρωί, αλλά αυτό δεν είναι αναγκαία ούτε απαραίτητη προϋπόθεση.

Μύθος No 15. Μετά από ένα μάθημα Yoga, δεν πρέπει να κάνεις τίποτε άλλο εκτός από χαλάρωση και ξεκούραση και δεν πρέπει συνδυάζεις άλλα προγράμματα άσκησης την ίδια μέρα.
Την ενέργεια που αποκτά κανείς μετά από οποιοδήποτε μάθημα Yoga, δεν τη χάνει και μπορεί να συνεχίσει οποιαδήποτε δραστηριότητα του προσφέρει ευχαρίστηση- αερόβια άσκηση, κολύμπι ή άλλο είδος διασκέδασης. Τα ίδια ισχύουν και πριν τη Yoga.

Μύθος No 16. Κάποιος που κάνει Yoga πρέπει να είναι χορτοφάγος και να απομακρύνει το κρέας από τη διατροφή του.
Κάθε οργανισμός χρειάζεται συγκεκριμένα στοιχεία μέσα από τροφές για να λειτουργεί φυσιολογικά και είναι αδύνατο να πάρει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται, περιορίζοντας ή διακόπτοντας τις αντίστοιχες τροφές. Πολλοί οργανισμοί μπορεί μπλοκάρουν ή ακόμα και να αυξηθεί το σωματικό τους βάρος, όταν διακόπτουν το κρέας. Πρέπει ο καθένας μας να ερευνήσει, αν οποιαδήποτε αλλαγή στο διαιτολόγιό του θα είναι ωφέλιμη για τον οργανισμό. Σε σχέση με τη Yoga, η επιλογή του να είναι κανείς χορτοφάγος ή όχι είναι ελεύθερη και δεν την επηρεάζει θετικά ή αρνητικά.

Σχετικά Άρθρα  8 Tips Που Θα Σε Βοηθήσουν Στη Πρώτη Συμμετοχή Σου Σε Μαραθώνιο

Μύθος No 17: Οι Yogi (άνδρες) και οι Yogini (γυναίκες) πρέπει να αλλάξουν τρόπο ζωής, να αφιερωθούν στη Yoga και να απομονωθούν από τις καθημερινές συνήθειες και εκδηλώσεις.
Ο στόχος για τον καθένα μας είναι να εμπλουτίσει τις χαρές της ζωής του με τη Yoga και όχι να τις στερηθεί. Κανείς δεν πρέπει να αποξενωθεί επειδή κάνει Yoga. Όποιος θέλει να επιλέξει τη ζωή του μοναχού, είναι ελεύθερος να το κάνει, αλλά αυτό είναι δυνατό και ανεξάρτητα από τη Yoga. Η Yoga είναι ένας ξεχωριστός τρόπος να γυμνάσει κανείς σώμα και νου, χωρίς να χρειάζεται να απομονωθεί από την κοινωνία. Με τη Yoga μαθαίνεις καλύτερα πως να αντιδράς στα καθημερινά γεγονότα της σημερινής ζωής, εφόσον τα στοιχεία που κερδίζεις σε κάθε μάθημα γίνονται θεμέλια για την καθημερινή σου δράση.

Μύθος No 18: Ο δάσκαλος της Yoga είναι και ο Guru σου για τα πάντα.
O δάσκαλος Yoga είναι το άτομο που σου μεταφέρει τη γνώση και σε μαθαίνει να κάνεις σωστά όλες τις στάσεις στη Yoga (asana), σε διδάσκει τη φιλοσοφία της και σε μαθαίνει πως να δυναμώσεις κάθε σημείο στο σώμα και ισορροπήσεις το νου σου. Με τον τρόπο αυτό και χωρίς να είναι απαραίτητη η διαρκής κατεύθυνση από το δάσκαλο, κάθε μαθητής πρέπει πλέον από μόνος του να μπορεί να βαδίζει μπροστά και να προσπερνά τα τυχόν εμπόδια που εμφανίζονται. Μπορεί για όσο θέλει να ασκεί τη Yoga με το δάσκαλο του και να τον συμβουλεύεται, αλλά πρέπει να λειτουργεί και ο ίδιος ο μαθητής ως δάσκαλος του εαυτού του.

Σχετικά Άρθρα  Αποκριάτικο Μακιγιάζ: Βασίλισσα Του Χιονιού

Μύθος No 19: Δεν επιτρέπεται να ξεπλένεσαι με νερό μετά από ένα μάθημα Yoga.
Πριν από οποιοδήποτε μάθημα και ακόμη περισσότερο πριν από μια ομαδική τάξη Yoga, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η καλή υγιεινή του σώματος αλλά και ο σεβασμός προς το υπόλοιπο σύνολο ατόμων που συμμετέχουν. Αλλά και μετά από ένα μάθημα, που πολλές φορές- αναλόγως τον κάθε οργανισμό- προκαλείται ιδιαίτερη εφίδρωση του σώματος, όλες οι τοξίνες του οργανισμού αποβάλλονται και με τη βοήθεια του ιδρώτα. Ένα χαλαρωτικό μπάνιο μπορεί να επιφέρει ακόμη περισσότερη αναζωογόνηση στο δέρμα, αφού θα το απαλλάξει και επιφανειακά από τις τοξίνες. Το νερό, άλλωστε, πάντα χαλαρώνει και αναζωογονεί το σώμα.

Μάρκος Μελιόπουλος
Yoga and Pilates Instructor – Personal Trainer – Physiotherapist

Facebook Page: Marcus Meliopoulos
Email: mmeliopoulos@yahoo.gr

loading…

Share and Enjoy:

Get Socializing