Κάνε Οικονομία Στην Κρεβατοκάμαρα

oikonomia sthn krevatokamara

Μπορεί και να μην έχεις σκεφτεί την κρεβατοκάμαρά σου ως έναν χώρο που να κάνεις οικονομία, αλλά και εκεί υπάρχει η δυνατότητα.  Με λίγες αλλαγές στην διακόσμηση και κάποιες έξυπνες αγορές, μπορείς να εξοικονομήσεις αρκετά χρήματα.  Είδες, και εσύ που νόμιζες ότι η κρεβατοκάμαρα είναι μόνο καληνύχτα και ένα πάτημα του διακόπτη.

1. Εγκατάστησε φώτα με ανιχνευτές κίνησης:  Τα συγκεκριμένα φώτα είναι πολύ οικονομικά γιατί ανάβουν όταν εντοπίσουν κίνηση και σβήνουν αυτόματα μετά από λίγο.  Έτσι, δεν χρειάζεται να έχεις συνέχεια στο μυαλό σου να σβήσεις το φως, γιατί σβήνει από μόνο του.  Αυτός ο τρόπος είναι ιδανικός για τα παιδιά που ξεχνάνε συνέχεια τα φώτα ανοιχτά.  Βέβαια, καλό θα είναι τα δωμάτια που θα έχουν τα συγκεκριμένα φώτα, να μην έχουν πολύ κίνηση, γιατί το άναψε- σβήσε συνέχεια σε γυρνάει στην αρχική σπατάλη.

2. Επένδυσε στο στρώμα σου:  Το στρώμα είναι το πιο σημαντικό πράγμα για έναν καλό ύπνο, γι’ αυτό θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική όταν το αγοράσεις.  Άρα, καλύτερα να πάρεις ένα πιο καλό στρώμα που θα κρατήσει περισσότερα χρόνια και θα σε ξεκουράζει, παρά να πάρεις κάτι πιο συμβατικό που σε λίγο καιρό θα θέλει πάλι αλλαγή.  Δες το και σαν μια μακροπρόθεσμη επένδυση.

Σχετικά Άρθρα  Τηγανίτες Μήλου

3. Άλλαξε το πάπλωμά σου:  Αν έχεις να αλλάξεις την διακόσμηση της κρεβατοκάμαράς σου από πάντα δεν χρειάζεται να μπεις σε πολλά έξοδα για να το κάνεις.  Μπορείς απλά να αγοράσεις ένα καινούργιο πάπλωμα και σεντόνια και είσαι έτοιμη, αφού όταν το κρεβάτι σου είναι στρωμένο είναι το μόνο που φαίνεται.  Άρα με ένα καινούργιο πάπλωμα μπορείς να έχεις μια ολόκληρη καινούργια εικόνα της κρεβατοκάμαράς σου.

4. Άλλαξε το κεφαλάρι του κρεβατιού σου:  Αν δεν μπορείς να αντέξεις το κεφαλάρι σου ούτε ένα δευτερόλεπτο ακόμα, άλλαξέ το με ένα ψεύτικο.  Όταν λέω ψεύτικο, εννοώ αυτοκόλλητο.  Μπορείς να βρεις πάρα πολλές επιλογές και να κάνεις τις δικές σου συνθέσεις απλά και οικονομικά.  Θα βρεις πολλές επιλογές στο sticky που να ταιριάζουν στην δική σου κρεβατοκάμαρα.

5. Βάλε φώτα στις γωνίες:  Τοποθέτησε φώτα χαμηλής ισχύος στις γωνίες του δωματίου σου.  Με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζεται να ανάβεις τα κεντρικά φώτα και μπορείς να έχεις αρκετό φως από τα γωνιακά.  Καλύτερο βέβαια αποτέλεσμα θα έχεις, αν το χρώμα των τοίχων είναι ανοιχτό για να αντανακλάται καλύτερα το φως.

Πηγή

Share and Enjoy

Get Socializing
error