Γρήγορα Και Εύκολα Τρουφάκια Σοκολάτας

Υλικά:
– 375 γρ. κουβερτούρα
– 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
– 1 φλυτζ. καρύδια ή φουντούκια, αλεσμένα στο μπλέντερ
– 1 βανίλια
– Ινδική καρύδα ή τρούφα ή όποια άλλη γαρνιτούρα επιθυμείς

Εκτέλεση:
1. Λιώνεις την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
2. Προσθέτεις το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια και ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
3. Ρίχνεις μέσα τα καρύδια και αφήνεις το μείγμα να κρυώσει.
4. Παίρνεις μικρές ποσότητες από το μείγμα μ’ ένα κουτάλι και πλάθεις μικρά μπαλάκια.
5. Ρίχνεις την ινδική καρύδα ή την τρούφα σ’ ένα βαθύ πιάτο και περνάς ρολλάρεις τα τρουφάκια σου για να τα διακοσμήσεις.
6. Τα βάζεις σε μικρά καραμελόχαρτα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους και τα αφήνεις στο ψυγείο για να σφίξουν.

Extra Tip

Αν δεν έχεις ινδική καρύδα μπορείς να βάλεις σκόνη κακάο ή ξηρούς καρπούς θρυμματισμένους.

Πηγή φωτογραφίας

Share and Enjoy:

Get Socializing
error
Σχετικά Άρθρα  Πασχαλινό Μανικιούρ Vol 1