Ας Αναλύσουμε Τα Serums

Τι είναι;
Δεν υπάρχει ακριβής ορισμός για το τι  είναι οι οροί. Συνήθως είναι το πιο ισχυρό προϊόν για τη φροντίδα του δέρματος. Έχουν ως βάση νερό με σιλικόνη, με αποτέλεσμα να «γλιστρούν» εύκολα πάνω στο δέρμα. Στο εμπόριο θα βρεις serum για κάθε επιδερμίδα, για κάθε ανάγκη, για την αντιμετώπιση καφέ κηλίδων, ενάντια των ρυτίδων, για τη μείωση της θαμπάδας και την εξυγίανση της επιδερμίδας.

Ποια συστατικά πρέπει να έχει ένας ορός;
Οι οροί δίνουν άμεση πρόσβαση στα ενεργά συστατικά τους για την περιποίηση της επιδερμίδας, ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε  (ρυτίδες, καφέ κηλίδες, σπυράκια).

Τα βασικότερα συστατικά είναι:
Ρετινόλη (Retinol): διεγείρει την ανανέωση των κυττάρων.
Βιταμίνη C: πραστατεύει από τη βλαβερή ακτινοβολία UV.
Άλφα υδροξύ, γλυκολικό, γαλακτικό οξύ (Alpha Hydroxy, Glycolic, Lactic): διεισδύουν πιο βαθιά από τα ανώτερα στρώματα του δέρματος.
Υπεροξείδιο του βενζολίου, σαλικυλικό οξύ (Benzoyl Peroxide, Salicylic Acid): διεισδύουν βαθιά στους πόρους, για τη θεραπεία και πρόληψη ξεσπασμάτων ακμής.

Πόσα serum χρειάζομαι;
Δεν είναι απαραίτητο να τα συμπεριλάβεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου, εκτός κι αν ψάχνεις ένα προϊόν με πολύ δραστικά και ισχυρά συστατικά. Αντί να καταφύγεις σε πολλούς ορούς, βρες έναν που να έχει όλα τα συστατικά για τις δικές σου ανάγκες.

Ο καλύτερος χρόνος για να εφαρμόσεις ένα serum είναι το βράδυ πριν κοιμηθείς, δεδομένου ότι επιτρέπει στο προϊόν να μένει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πάνω στην επιδερμίδα. Μην ξεχνάς την αντηλιακή σου κάθε πρωί!

Αν χρησιμοποιώ 2 όρους για την αντιμετώπιση του ίδιου προβλήματος, θα έχω πιο γρήγορα αποτελέσματα;
Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω, αλλά όχι. Το αντίθετο μάλιστα. Mπορεί η επιδερμίδα να ερεθιστεί και να προκληθεί σοβαρή ζημιά. Καλό είναι, πριν χρησιμοποιήσεις οποιονδήποτε ορό να συμβουλευτείς έναν δερματολόγο.

Σχετικά Άρθρα  Ομαδικά Προγράμματα Γυμναστικής: Να τα Δοκιμάσω;

Ποια συσκευασία είναι καλύτερη;
Επίλεξε serums σε γυάλινα μπουκαλάκια. Προστατεύουν το προϊόν καλύτερα από τον ήλιο, ο οποίος μπορεί να «καταστρέψει» υλικά όπως τη βιταμίνη C και τη ρετινόλη.

Τι serum να διαλέξω;
Για σκούρες κηλίδες: αναζήτησε το συστατικό Hydroquinone, που μειώνει την παραγωγή μελανίνης.
Ρυτίδες: δοκίμασε ορούς με Retinol, Tetrapeptides, και Pentapeptides.
Ξηρή επιδερμίδα: δοκίμασε serums με υαλουρονικό οξύ, που ενυδατώνει και γεμίζει το δέρμα.

Πότε λήγει ένα serum;
Συνήθως οι οροί κρατάνε για 2 χρόνια, αλλά πάντα ελέγχουμε τις οδηγίες πάνω στη συσκευασία.

Share and Enjoy

Get Socializing
error