Τροφές Που Προσφέρουν Μακροζωία

Photo of author
Written By misswebbie

makrozwia

Σίγουρα, κάθε μέρα ακούς και για μία διαφορετική τροφή που θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις την υγεία σου. Οι περισσότερες, όμως, είναι σπάνιες ή δύσκολα μπορείς να τις βρεις. Μην αγχώνεσαι, οι 8 τροφές που ακολουθούν είναι συνηθισμένες, υπάρχουν σίγουρα στο καθημερινό σου διαιτολόγιο και σε βοηθούν να βελτιώσεις την υγεία σου.

1.  Σοκολάτα: το κακάο είναι μία από τις καλύτερες τροφές για την καρδιά. Έρευνες έχουν δείξει ότι περιέχει ουσίες, οι οποίες ονομάζονται φλαβονοειδή. Οι ουσίες αυτές βοηθούν στη μείωση της πίεσης, της χοληστερίνης και στη βελτίωση της ροής του αίματος. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείς να καταναλώνεις απεριόριστες ποσότητες σοκολάτας. Οι ειδικοί συστήνουν να τρώμε 2-4 κομμάτια μαύρης σοκολάτας που περιέχουν 70%-75% κακάο.

2.  Καφές: τα νέα για τον καφέ είναι ιδιαίτερα καλά για τους άντρες. Οι κατανάλωσή του έχει συνδεθεί με την μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης καρκίνου του προστάτη. Οι άντρες που καταναλώνουν 3 φλυτζάνια καφέ την ημέρα έχουν 20% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν οποιαδήποτε μορφή καρκίνου στον προστάτη.

3.  Κάρδαμο: σε αυτή την περίπτωση, το κάρδαμο βοηθάει τις γυναίκες. Η κατανάλωσή του μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Έρευνες έδειξαν ότι το κάρδαμο περιέχει ουσίες που αναστέλλουν την ανάπτυξη όγκων στη περιοχή των μαστών.

4.  Καρύδια: περιέχουν τη διπλή ποσότητα αντιοξειδωτικών από τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς. Τα καρύδια, συγκριτικά με τα φυστίκια και τα αμύγδαλα, περιέχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά και καλύτερης ποιότητας. Αυτό σημαίνει ότι τα καρύδια μπορούν να βελτιώσουν τα επίπεδα της χοληστερίνης και να σε βοηθήσουν να διαχειριστείς το βάρος σου.

5.  Ελαιόλαδο: έχει ήδη ταυτιστεί με την υγιεινή διατροφή. Σε έρευνα που έγινε, διαπιστώθηκε ότι όσοι κατανάλωναν ελαιόλαδο είχαν μειωμένες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο. Είναι πιθανό, το ελαϊκό οξύ στο ελαιόλαδο να μειώνει την απορρόφηση κορεσμένων λιπών και, εν τέλει, την πιθανότητα εγκεφαλικού επεισοδίου.

6.  Μήλα: καταναλώνοντας έστω και μικρή ποσότητα μήλου κάθε μέρα, βοηθάς τον οργανισμό σου να μειώσει τα επίπεδα της «κακής» χοληστερίνης και να αυξήσει τα επίπεδα της «καλής».

7.  Δημητριακά ολικής άλεσης: το ψωμί ολικής άλεσης, η βρώμη, το πλιγούρι, ο καφές, το ρύζι και όλα τα προϊόντα ολικής άλεσης μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία κατά της στεφανιαίας νόσου και στην υγεία του πεπτικού συστήματος. Επίσης, βοηθούν στον έλεγχο της ινσουλίνης και στον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου.

8.  Κόκκινο κρασί: οι πολυφαινόλες που υπάρχουν στο κόκκινο κρασί έχουν αντιγηραντικές, αντικαρκινικές, αντιφλεγμονώδης και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Βέβαια, η κατανάλωσή του πρέπει να γίνεται με μέτρο. Ένα ποτήρι για τις γυναίκες και μέχρι 2 για τους άντρες είναι η φυσιολογική ποσότητα ημερήσιας κατανάλωσης. Τέλος, το κόκκινο κρασί μπορεί να καθυστερήσει την διαδικασία γήρανσης του οργανισμού.