Τροφές Που Μας Κάνουν Χαρούμενες

Photo of author
Written By misswebbie

τροφές που σε κάνουν χαρούμενη

Τα τρόφιμα που βάζουμε στο σώμα μας αντανακλούν και επηρεάζουν τη διάθεσή μας! Επομένως, την επόμενη φορά που θα νιώθεις άγχος ή θα είσαι πεσμένη ψυχολογικά, σκέψου μήπως έφταιγε κάτι που έφαγες. Έκανα την έρευνά μου, και σου βρήκα τις τροφές που μπορούν να ενισχύσουν τη διάθεσή μας:

Ξηροί καρποί

Βοηθάνε στην ανακούφιση από το στρες, στην υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου. Για παράδειγμα, τα καρύδια είναι πλούσια σε σεροτονίνη, μια χημική ουσία στον εγκέφαλο που δημιουργεί ευτυχία και ηρεμία. Τρώγοντας μια χούφτα αμύγδαλα θα ενισχύσεις τη διάθεσή σου. Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε τυροσίνη, ένα από τα δομικά στοιχεία για την κατασκευή της ντοπαμίνης. Μια μερίδα ξηρών καρπών την ημέρα θα κρατήσει μακριά  τη θλίψη και θα σε κάνει πιο ευτυχισμένη.

Ελληνικό γιαούρτι

Το ελληνικό γιαούρτι συμβάλει στη βελτίωση της κατάστασης του μυαλού μας, καθώς και του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Τα προβιοτικά είναι αυτά που μας βοηθούν να έχουμε καλύτερη διάθεση.

Μαύρη σοκολάτα

Αν είσαι λάτρης της σοκολάτας, θα είσαι ευτυχής να ακούσεις ότι η μαύρη σοκολάτα- με μέτρο- συμβάλλει στην καλή διατήρηση της υγείας μας. Η σοκολάτα δεν είναι μόνο γεμάτη αντιοξειδωτικά αλλά μπορεί επίσης να μειώσει το άγχος. Έτσι, ικανοποιείς την επιθυμία σου για γλυκό ενώ παράλληλα φτιάχνεις την διάθεσή σου!

Αυγά

Τα αυγά εκτός από ένα καταπληκτικό πρωινό, είναι και ένα πολύ καλό ενισχυτικό για την διάθεσή μας. Τα αυγά είναι γεμάτα με βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες μπορεί επίσης να βρεθούν σε γαλακτοκομικά προϊόντα. Ταυτόχρονα είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και χολίνη, μια θρεπτική ουσία που βοηθά τη μνήμη. Ξεκινώντας την ημέρα σου με αυγά, θα σε βοηθήσει να χαμογελάς

Σπανάκι

Κάτι ήξερε ο Ποπάυ. Το σπανάκι είναι τροφή πλούσια σε φολικό οξύ, που ενισχύσει τη διάθεσή. Ταυτόχρονα είναι μία από τις σημαντικότερες  πηγές σιδήρου, που βοηθά στην παροχή οξυγόνου τα κύτταρα. Τέλος, ως αντιοξειδωτικό, το σπανάκι προστατεύει τα κύτταρα του εγκεφάλου από τις ελεύθερες ρίζες, γεγονός που μειώνει τις απότομες εναλλαγές της διάθεσης.

Όσο πιο ευτυχισμένοι νιώθουμε, τόσο καλύτερα αισθανόμαστε, τόσο περισσότερη ενέργεια έχουμε και ούτω καθεξής. Και αφού μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι μέσω κάποιων τροφίμων, θα το αγνοήσουμε;