ΣΠΙΤΙ
21/11

Tips Για Να Διαλέξεις Το Σωστό Χαλί

Προηγούμενο Επόμενο
xalia 1
xalia 2
xalia 3
xalia 4
xalia 5
xalia 6
xalia 7
Pinterest

 

Έβγαλες τα χαλιά σου από την αποθήκη, τα έστρωσες και κάτι δεν σου αρέσει ή μόλις το πήρες απόφαση, ότι πρέπει επιτέλους να τα πετάξεις και να πάρεις καινούρια μετά από τόσα χρόνια. Επειδή δεν προλαβαίνω να έρθω σε όλα τα σπίτια και να διαλέξω χαλί για την καθεμία, θα σας δώσω από εδώ μερικές συμβουλές.

1. Η πρώτη ερώτηση που πρέπει να απαντήσεις, είναι πόση χρήση θα κάνεις στο χαλί. Άλλο θα αγοράσεις για το καθιστικό που πατάνε τόσα πόδια κι άλλο για το υπνοδωμάτιο.

2. Φυσικά, σε δωμάτιο όπως η τραπεζαρία η ιδανική επιλογή είναι η μοκέτα. Είναι πιο φθηνή από ένα χαλί. Καθαρίζεται ευκολότερα κι δεν θα παθαίνεις κρίση κάθε φορά που κάποιος καλεσμένος ρίξει φαγητό κατά λάθος κάτω.

3. Αν δεν έχεις λεφτά για ένα καλό μάλλινο χαλί, τότε μπορείς να αγοράσεις ένα από πολυεστέρ. Θα έχεις την ίδια αίσθηση ζεστασιάς, χωρίς να χρειαστεί να σπάσεις τον κουμπαρά σου.

4. Στα μικρά δωμάτια ταιριάζουν ιδανικά τα χαλιά σε ανοιχτό χρώμα, ενώ στους μεγάλους χώρους μπορείς να στρώσεις κι ένα σε πιο σκούρες αποχρώσεις.

5. Στον χώρο που παίζουν και κινούνται τα παιδιά, ίσως θα πρέπει να σκεφτείς την εναλλακτική της ψάθινης μοκέτας, που καθαρίζεται ευκολότερα.

6. Επίσης, όταν έχεις παιδιά, που παίζουν στο πάτωμα καλό είναι να έχεις μία μοκέτα ή ένα χαλί που να μην είναι ιδιαίτερα χνουδωτό, για να μην γεμίζουν τα παιδιά με ίνες.

7. Τα χαλιά με θηλιά (loop level) είναι από τα ανθεκτικότερα, άρα κι ιδανικά για χώρους με πολλή κίνηση.

8. Δίπλωσε το χαλί στην μέση, αν βλέπεις εύκολα την βάση του, τότε το χαλί δεν είναι καλής ποιότητας.

9. Τα είδη των χαλιών και των μοκετών είναι πάρα πολλά. Αν και δεν το καταλαβαίνεις με γυμνό μάτι, υπάρχουν πολλά είδη πλέξης. Η πρώτη κίνηση είναι να πας σε ένα μαγαζί με χαλιά για να τα δεις από κοντά.

Share and Enjoy

Pinterest