ΕΥ ΖΗΝ
2/12

Πότε Είναι Απαραίτητος Ο Ωτορινολαρυγγολόγος Και Ποιες Παθήσεις Θεραπεύει

Pinterest

headache-625_625x350_51441750430

 

Ο ωτορινολαρυγγολόγος είναι η ιατρική ειδικότητα που ασχολείται με διαταραχές και προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή των αυτιών, της μύτης και του λαιμού, καθώς και με τους συναφείς τομείς της κεφαλής και του τραχήλου.

Έτσι λοιπόν εάν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα με το ανώτερο αναπνευστικό σας, ή την ακοή σας, είναι πιθανό να χρειάζεται να επισκεφθείτε έναν εξειδικευμένο γιατρό για να σας συμβουλεύσει κατάλληλα.

Υπάρχουν ορισμένες ιατρικές περιπτώσεις στις οποίες ο ωτορινολαρυγγολόγος είναι ο γιατρός που ενδείκνυται για την αντιμετώπιση των παθήσεων. Ακολουθούν οι σημαντικότερες στις οποίες είναι απαραίτητος.

Παθήσεις των αυτιών
Μπορεί να χρειαστεί να επισκεφθείτε έναν ωτορινολαρυγγολόγο αν έχετε παρατηρήσει διαταραχές στην ομαλή λειτουργία των αυτιών σας όπως προβλήματα ακοής, μολύνσεις των αυτιών, παθήσεις που επηρεάζουν την ισορροπία σας, εμβοές (= βούισμα στα αυτιά), έντονο πόνο στο αυτί σας, αλλά και εκ γενετής προβλήματα στα αυτιά, δηλαδή παθήσεις με τις οποίες γεννηθήκατε.

Παθήσεις της μύτης
Στην μεγάλη λίστα παθήσεων τις οποίες διαχειρίζονται και αντιμετωπίζουν οι ωτορινολαρυγγολόγοι συγκαταλέγονται και τα προβλήματα που επηρεάζουν τη μύτη, τη γενικότερη ρινική κοιλότητα, και τα ιγμόρεια. Τα προβλήματα αυτά μπορούν να επηρεάσουν την οσμή, η αναπνοή αλλά και τη φυσική εμφάνιση της μύτης σας.

Προβλήματα του λαιμού
Διαταραχές και καταστάσεις που εμφανίζονται στο λαιμό και μπορεί να επηρεάσουν την ομιλία, το φαγητό, την κατάποση και την πέψη αντιμετωπίζονται από ωτορινολαρυγγολόγους.

Ενοχλήσεις στο κεφάλι και το λαιμό
Όγκοι, τραύματα και παραμορφώσεις της κεφαλής, του λαιμού και του προσώπου εμπεριέχονται στον κλάδο των ωτορινολαρυγγολόγων, οι οποίοι είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν ειδική αισθητική και επανορθωτική χειρουργική σε αυτές τις περιοχές, αλλά και να διαχειριστούν προβλήματα με τα νεύρα στο κεφάλι και το λαιμό που ελέγχουν την όραση, την όσφρηση, την ακοή, και τις κινήσεις του προσώπου.

 

Δες Επίσης
Μάθετε Σημαντικές Πληροφορίες Για Την Πλαστική Μύτης
Ροχαλητό Και Υγεία
Τα Πάντα Για Τις Αλλεργίες

Share and Enjoy

Pinterest