ΕΥ ΖΗΝ
22/04

Τα Μοναδικά Οφέλη Της Aloe Vera

Pinterest

ofeli aloe vera

 

Η αλόη είναι γεμάτη βιταμίνες, ένζυμα, αμινοξέα και μεταλλικά στοιχεία. Ενδεικτικά, θα σου αναφέρω κάποιες ιδιότητές της.

1.  Έλκος
Άνθρωποι που υποφέρουν από στομαχικά προβλήματα και πιο συγκεκριμένα έλκος, έχουν βρει την υγειά τους με την αλόη. Γιατρεύει εσωτερικά το κάψιμο που μπορεί να νιώθεις, τόσο στον οισοφάγο, όσο και στο στομάχι. Και ναι, μπορείς να δοκιμάσεις 1-2 σταγόνες.

2.  Εγκαύματα
Είτε είναι από τον φούρνο είτε από το σίδερο είτε από τον ήλιο. Δεν υπάρχει καλύτερο ιατρικό. «Κρυώνει» την επιδερμίδα αμέσως και τραβάει το κάψιμο. Κατά πάσα πιθανότητα, γλιτώνεις και το σημάδι.

3.  Ενέργεια
Η αλόη είναι πλούσια σε βιταμίνη B12, ένα φυσικό booster για τον οργανισμό σου. Θα δεις και πολλά energy drinks στο εμπόριο, να έχουν την συγκεκριμένη βιταμίνη στα συστατικά τους.

4.  Πέψη
Η αλόη περιέχει περίπου 200 διαφορετικά ένζυμα και 18 αμινοξέα. Αυτά σε συνδυασμό, βοηθούν να διευκολυνθεί η διαδικασία της πέψης και να σκοτωθούν τα «κακά» βακτήρια. Έτσι, επιτρέπεις στον οργανισμό σου να είναι «καθαρός» και έτοιμος για νέα τροφή, απορροφώντας περισσότερα καλά στοιχεία.

5.  Κολίτιδα
Όλοι ξέρουμε ότι η κολίτιδα χτυπάει στο έντερο και, εκτός από αφόρητο πόνο, μπορεί να προκαλέσει μέχρι και αιμορραγία. Σε πρόσφατη έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Michigan, οι συμμετέχοντες που έπιναν αλόη 2 φορές την ημέρα, έδειξαν βελτίωση στα συμπτώματα της κολίτιδας.

Μπορείς να αγοράσεις αλόη από οποιοδήποτε ανθοπωλείο. Μπορείς να διατηρείς το κλωναράκι στο ψυγείο σου- για να είναι και δροσερό- αλλά φρόντισε να το τυλίγεις με μεμβράνη για να μην σου ξεραθεί.

 

 

 

Πηγή

Φωτογραφία

Share and Enjoy

Pinterest