ΣΠΙΤΙ
20/05

Ιδέες Για Μπετόν Με Ανάγλυφη Μορφή Ξύλου

Προηγούμενο Επόμενο
beton me xylotypo 2
beton me xylotypo 1
beton me xylotypo 5
beton me xylotypo 3
beton me xylotypo 6
beton me xylotypo 4
Pinterest

 

Το μπετόν είναι ένα υλικό που προτιμάται πολύ τον τελευταίο καιρό και φιγουράρει στα μεγαλύτερα στυλ διακόσμησης της εποχής.  Θα το δεις επεξεργασμένο σε πολλές μορφές στον χώρο.  Οι δυο βασικές είναι το μπετόν σε πλάκες, με αυτές τις χαρακτηριστικές τρύπες, που χρησιμοποιείται κυρίως σε βιομηχανικούς χώρους και το μπετόν σε ξυλότυπο.  Το εντυπωσιακό σε αυτή την μορφή είναι το εφέ από ξύλινες τάβλες που δημιουργείται. Το σχέδιο προέρχεται από το καλούπωμα που δέχεται ο τοίχος για να σταθεροποιηθεί το μπετόν.  Δίνει μια εντυπωσιακή εικόνα και δείχνει πολύ όμορφο και στους εξωτερικούς χώρους σπιτιών. Σου βρήκα μερικές ιδέες για να ταιριάξεις την διακόσμησή σου με μια τέτοια ιδιαίτερη υφή τοίχου.

1. Τα ζωγραφιστά πλακάκια του δίνουν το απόλυτο retro στυλ.  Διάλεξε έντονα χρώματα με ιδιαίτερα σχήματα για το πάτωμά και έπιπλα σε ήπιες αποχρώσεις, εκτός από ένα, δύο που μπορεί να είναι πιο φωτεινά.

2. Επειδή το μπετόν είναι ψυχρό υλικό, δημιούργησε ένα πιο ζεστό αποτέλεσμα με ξύλινες επενδύσεις και ζεστά χρώματα.

3. Επίλεξε κουζίνα με inox ή ξύλινες επιφάνειες για τέτοιου είδους τοίχους.  Προτίμησε το ξύλο να έχει ανοιχτή απόχρωση, για να φωτίζει ακόμη περισσότερο τον χώρο.

4. Δημιούργησε μια εντυπωσιακή εικόνα στο μπάνιο, με γκρι πλακάκια και γυάλινα διαχωριστικά στοιχεία.

5. Για πιο minimal χαρακτήρα, διάλεξε λευκά έπιπλα με καθαρές γραμμές, χωρίς κούρμπες και καμπύλες.

6. Μπορείς να συνδυάσεις το μπετόν με την τσιμεντοκονία.  Άσε το μπετόν στην πρωτογενή του μορφή και πρόσθεσε χρωματιστή τσιμεντοκονία στο πάτωμα ή σε κάποιον άλλο τοίχο.

7. Ενσωμάτωσέ το στο δικό σου ύφος.  Αν θες κάτι πιο vintage,  επίλεξε έπιπλα από δέρμα, βελούδο και σκούρα χρώματα.

8. Για βιομηχανικό στυλ, χρησιμοποίησε χρώματα όπως κίτρινο, κόκκινο, μπλε και υλικά όπως τούβλο, μέταλλο και ξύλο.

 

Share and Enjoy

Pinterest