ΕΥ ΖΗΝ
5/08

Εξωσωματική Γονιμοποίηση: Όλα Όσα Θέλετε Να Μάθετε Για Τη Διαδικασία

Pinterest

eksosomatiki gonimopoiisi

 

Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι μία κορυφαία εξέλιξη στο χώρο της ιατρικής που παρέχει τη δυνατότητα σε ακόμη περισσότερα ζευγάρια να συμπληρώσουν την οικογενειακή τους ευτυχία.

Πράγματι, ορισμένες κλινικές παθήσεις, ενός ή και των δύο μελών του ζευγαριού, καθώς και άλλοι παράγοντες μπορεί να προκαλέσουν υπογονιμότητα με αποτέλεσμα το ζευγάρι να αδυνατεί να τεκνοποιήσει.

Εδώ έρχεται να δώσει τη λύση η διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης που τα τελευταία χρόνια έχει δώσει χαρά σε πολλές οικογένειες.

Ποια είναι όμως η διαδικασία και τι χρειάζεται για να γίνει σωστά η εξωσωματική γονιμοποίηση;
Αρχικά, όταν το ζευγάρι συνεννοηθεί με το γιατρό και αποφασίσει να προχωρήσει σε εξωσωματική γονιμοποίηση, η γυναίκα θα ξεκινήσει μία ειδική φαρμακευτική αγωγή, που θα προετοιμάσει κατάλληλα τα ωάρια της για τη διαδικασία που θα ακολουθήσει.

Μόλις τα ωάρια φτάσουν στο επιθυμητό σημείο ωρίμανσης, με τη βοήθεια της φαρμακευτικής αγωγής, ο γιατρός προχωράει στην ωοληψία, μία μέθοδος, κατά την οποία τα γόνιμα ωάρια λαμβάνονται από τη μητέρα προκειμένου να γονιμοποιηθούν εργαστηριακά, με το σπέρμα που έχει επίσης δώσει ο σύντροφος της την ίδια ημέρα. Η διαδικασία της ωοληψίας είναι ανώδυνη και δεν απαιτεί νοσηλεία.

Στη συνέχεια γίνεται τεχνητή αναπαραγωγή σε εργαστηριακό περιβάλλον, με την ένωση του ωαρίου που ελήφθη από την ωοληψία και των σπερματοζωαρίων που έδωσε ο σύντροφος της μέλλουσας μητέρας.

Μόλις η τεχνητή αναπαραγωγή επιτευχθεί τα έμβρυα παρακολουθούνται για 3 με 5 ημέρες μέχρι να κριθούν έτοιμα να μεταφερθούν στην μήτρα της μητέρας. Η διαδικασία αυτή γίνεται επίσης ανώδυνα και με τον κορυφαίο τεχνολογικό εξοπλισμό που εξασφαλίζει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Εφόσον η διαδικασία ολοκληρωθεί επιτυχώς, ο γιατρός θα βρίσκεται στο πλευρό του ζευγαριού για την παρακολούθηση κύησης, ώστε να εξασφαλίσει ότι όλες οι διαδικασίες της εγκυμοσύνης κυλούν ομαλά.

Μάθετε περισσότερα για την εξωσωματική γονιμοποίηση και τη διαδικασία της, στην ιστοσελίδα του κέντρου εξωσωματικής γονιμοποίησης που διευθύνει ο δρ. Κωνσταντίνος Γιατράς.

Δες επίσης
6 Tips Που Θα Σε Βοηθήσουν Να Ρυθμίσεις Τις Ορμόνες Σου
Υστεροσκόπηση: 4+1 Συχνές Ερωτήσεις
Θέλω Παιδί Και Θα Το Παλέψω

Share and Enjoy

Pinterest